Pazartesi, Temmuz 12, 2010

ben bu yaz bronzlaşmak/ kendimle uzlaşmak/ bol bol okumak istiyorum

böyle değildi eskiden. okurdum. yıllar içerisinde ilgilendiğim başka başka şeyler çıktı, okuyamaz oldum. okumaktan hala çok keyif almakla beraber, okumak için kendimi mütemadiyen güdülemem gerekiyor artık.
girilen yıl için, yaz mevsimi için ya da eylül ayıyla birlikte listeler, planlar yapanlardanım ben de. kendine kurallar koyanlardan...
bu yaz için de "20 kitap" hedefi koydum kendime. dedim sonra "hepi topu 2 ay zati , 3 günde 1 kitap eder, zor biraz, o zaman 15 olsun hedefim". kararımı onaylayıp başladım okumaya.

okurken de bir karar aldım sonra; okuduğum kitapları blogumda paylaşıcaktım! böylece biraz daha sorumluluk duyacaktım hedefime ulaşmak için.
bu dahiyane (!) kararımı da uygulamaya koyuyorum hemen:



wladimir bartol'dan alamut'u okudum önce. hepmerakettiklerimden'di. sanırım popülermiş de bu ara, bir televizyon dizisi karakteri olan "dayı" mı ne bahsetmiş çünkü. güzeldi, akıcıydı ve bunun yanısıra bilgilendirdi beni. (keyifle okurken bir yandan da öğretici olması kitaplarda sevdiğim bir özelliktir.)


dün gece de aylak adam'ı bitirdim yusuf atılgan'dan. okumayı çok istememe rağmen, 3-5 ay içinde 3-5 defa başlayıp 20 sayfa sonrasında bir şekilde devam edemediğim bir kitaptı. ancak, bu başlayışımda süratle ve keyifle okuyuverdim. (belki de şu an içinde bulunduğum konuma yakın olduğundandır. zira, öğrenci misali, 2 ay tatildeyim.)

sipariş ettiğim 9 kitabım da geldi bugün. durmak yok, okumaya devam.