Pazartesi, Eylül 17, 2012

bu bir hizmet hastanesi eleştirisidir

bir süredir endokrinoloji için uzman arayışındaydım. malum haşimato için kontrol zamanım geldi.
şişli etfal'e gitmeyi gözüm almadı, özel hastane araştırdım bol bol. ve nihayet evime yakın olan ve muayenesi en uygun (emekli sandığı çalışan için 145 tl) olan hizmet hastanesi'ni seçtim. (adından insanın içine şüphe düşse de, pek cemaat havası göremedim ben). 
randevuyu 4-5 gün sonrasına alabildim. yani bugüne... 
randevu saatimden yarım saat önce hastaneye vardım. evet, hastane ferah, temiz, güzel ama çok eksiği var:
öncelikle, işlemlerimin yapılacağı vezneyi bulmakta zorlandım. çünkü, yalnızca girişteki veznenin hangi bölümleri kapsadığı yazılmış, ancak katlarda pek çok vezne var, bu nedenle sora sora bulabildim. neyse, girişimi, ödememi yaptım, randevu saatimi beklemeye başladım.
hastane oldukça kalabalık. e tamam bu, onların suçu değil, ama, maalesef, yeterli personel çalıştırmamak onların suçu. iş yoğunluğu öyle çok ki, görevliler güler yüzlü de değil, sorduğunuz sorulara da tatmin edici cevaplar vermiyorlar...
neyse, kitabıma dalmışım beklerken, epey de zaman geçmiş. gidip ne zaman çağırılacağımı sordum, doktorun bir hastası olduğunu söylediler. nihayet, randevu saatimden tam 1 saat sonra (!) girebildim doktorun yanına (nasıl ya, biz iyi muamele görmek, zamanımızı harcamamak, beklememek için özel hastane tercih etmiyor muyuz?!)
allahtan, doktor hanım (necmiye tijen yeşim) gerçekten iyiydi. çok güzel ilgilendi, çok da sempatik bir insandı.
elbette ki, benden pek çok tahlil, röntgen vs istedi. ben sanıyorum ki, hemen onları halledicem, 1-2 saate sonuç çıkıcak, akşam üzeri de doktorla görüşücez, ilacımı yazıcak ve son!

gel gör ki, röntgen için randevu almam ve doktorla tekrar görüşmek de yeniden randevu almam gerektiğini öğrendim...
röntgen için en erken randevu perşembe gününe imiş.
neyse "bari kan tahlilimi halledeyim" dedim. veznedeki kız dedi ki "yalnız kortizol için sabah 8-10 arası gelmeniz gerek, diğerlerini yaptırabilirsiniz". 
haydeleeeeeee!
"iyi, olmadı perşembe nasılsa yine sevkli olucam, onu da hallederim" dedim. yaptırabileceklerim için ücreti ödedim (451 tl). 
sinirlerim çok bozulduğu için gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı (hayır tedavi masraflarımla ağlamamın bir ilgisi yok :))
neyse, indim laboratuara, oturdum koltuğa, bakamıyorum zaten. 
anaa, o ne, işlem bitmiyor. dedim "ne oluyor?" dedi "6 tüp alıyoruz"!!! iyi de ben zaten kronik anemiyim...
6 tüp kanımı aldılar diye hıçkıra hıçkıra çıktım hastaneden.
bugünlük bitti, bakalım perşembe neler olacak?

ben yalnızca, istiyorum ki, eşek gibi para veriyorsak, çok güzel çok güler yüzlü ağırlanalım, işimiz de hemencik bitsin, uzamasın, kimsenin sinirleri bozulmasın...
allah herkese acil şifa versin, kimseleri hastanelere düşürmesin!