Cuma, Temmuz 03, 2015

haziran ayı filmleri (0) ve kitapları (1)

yine verimsiz bir ay ile karşınızdayım sayın seyirciler. film zaten baya baya izlemeyen bir insana dönüştüm. evde film izlerken hemen hemen her seferinde uyuyakalıyorum, bu nedenle artık o işe girişmiyorum pek. yürüyen şato’ya başladım mesela bir akşam; ama, yarım saat içinde uyuyuverdim. vizyondaki filmleri de takip edemez oldum, bilmem iyi filmler kaçırdım mı… başka sinema vardı bir dönem hayatımda, ona da zaman ayıramıyorum şimdilerde…

kitaba gelince, ayın ilk on günü ev yerleştirmesi, tayin işleri, avrupa tatiline hazırlık ile, ortasındaki on günü avrupa’da geçti. bu süreçlerde elimde hep kitap olmasına rağmen, birkaç sayfadan öteye gidemedim maalesef. zaten son yıllarda sıkıntım biraz da, çok fazla kitap satın almak ve elimde gezdirmek ve birine odaklanıp tamamlamakta zaman kaybetmekten kaynaklanıyor.
nihayet döndükten sonra, ayın son haftası bir kitap bitirebildim.


var’olan annenin yokluğu:
kitabı ilk 2013’te oyun terapisi eğitimi alırken duymuştum. oldukça dikkatimi çekmesine rağmen, her nedense o dönem kitabı edinmemiştim. sonra bu yıl çift ve aile terapisi eğitiminde yeniden bu kitaptan bahsedilince, kitabı alıp okumam gerektiğine kanaat getirdim.
kitap, hızla okunan, akıcı bir dil ve anlatıma sahip. hem ruh sağlığı çalışanlarına hem kendi erken dönem yaralarına şifa bulmak isteyenlere hem de insana ve ruhuna ilgi duyan meraklı okurlara hitap edebilecek nitelikte.  benim için, son zamanlarda özellikle hemhal olduğum “bağlanma” konusuna sıklıkla değiniyor oluşu anlamlı oldu. kişisel gelişimime de mesleki birikimime de katkı sağlayan bir kitap olduğunu düşünüyorum.
kitapla ilgili bir sıkıntı; yazım ve noktalama yanlışlarının oluşu. bir yerde de yarım bir cümle vardı. bu konuya bu kadar takılan bir ben miyim? ilginç geliyor açıkçası, basımdan önce editör elinden geçmiyor mu sonuçta kitaplar? neyse, sorumlu bir vatandaş olarak, elbette durumu yayınevine bildireceğim;)



ve şimdi yaz için dev bir okuma kulem var benim. eskilerden kalma birkaçı haricinde çoğu son 6-7 ayda hevesle alınmış, okunmayı bekleyen kitaplarım. öncelikli olanlar 16 tane. ama ulaşılabilir hedefler koymak önemli diye düşünüyorum ve iki aylık tatil için haftada 1 kitaptan, toplamda 8’ini okumayı planlıyorum. yani kuledeki her kitabın %50 şansı varJ bakalım hangileri okunacak.