Perşembe, Mart 09, 2017

2017 şubat ayı filmler (2) ve kitaplar (2), bir sezon da dizi (masum)

lion
sömestr tatilinde annem ve ablam gelmişti. onlarla izledik bu filmi. oldukça güzel bir filmdi. gerçek hikayelerin filmleştirilmesini çok severim ve filmlerde hindistan'ın o egzotik görselliği de çok hoşuma gider her zaman. bu açılardan benim için oldukça keyifli bir seyir oldu.


aile sırları
bu filmi evde tek başıma izledim. vizyona girdiği dönem izlemek isteyip de gidemediğim filmlerdendi. 
daha sonra aile terapisi eğitimine başlayınca da, bu kapsamda izlemek istediğim filmler için bir liste yapmış ve bu filmi de eklemiştim. nihayet izleyebildim.
meryl streep, julia roberts, ewan mcgregor gibi dev oyuncuların başarıyla götürdüğü sağlam bir aile dramı. ben seviyorum böyle filmleri. çok olay olmayan, diyaloglar ile giden  filmleri..


masum
ilk türk internet dizisi masum'un afişlerini duraklarda panolarda gördüğümden itibaren merak ettim. 
bir defa, oyuncu kadrosu müthişti. sonraaa, kamera arkasında, berkun oya ve seren yüce vardı. ki, önceki işleri ile ayrıcalıklı bir yerdeydiler benim için. 
blutv'ye üye olup izledik 8 bölümlük diziyi. türk dizilerinin çok çok üzerinde bir iş kesinlikle. ancak, ilk bölümlerde çok etkilensem de, devam eden bölümlerde kurguyu çok iyi bulmadım. ayrıca, anlaşılamayan yerlerin kaldığını düşünüyorum.


mucize
bu kitabı ilk instagramda gördüm. blogun ilk yıllarından beri ilgiyle takip ettiğim pelinpembesi nin hesabında. övgüyle bahsettiği kitabı, kızı için aldığını, ancak, kendisinin de okuyup çok beğendiğini söylüyordu. çocukların severek okuyacağını düşünüp kitap fuarından almıştım. gerçekten de kitaplıkta kitabı gören çocukların çoğu kitabı okumak istediler. mecburen oturup bir okuma sırası yaptık:) hal böyle olunca kitabı ben de çok merak ettim. nihayet bir hafta sonu sıranın arasına karışıp eve getirdim kitabı. ve öyle akıcıydı ki, hemen bitiriverdim. yüreğinizde temiz, hoş hisler bırakan filmler/kitaplar vardır ya, öyleydi bu kitap da... okuyun, okutturun efenim!!!
*bu kitapla bağlantılı olarak fil adam filminden de bahsediliyor. onu da izleme listeme aldım. 
bana ise frankenstein ve notr dame'ın kamburu'nu anımsattı biraz...


öğrenme ilişkileri
bu kitabı geçen sene şubat ayında "9. okul ve psikanaliz sempozyumu"nda almıştım. o zamandan beri, tam bir yıldır, elimdeydi!  
bazı kitaplar öyledir, bilirsiniz, sindire sindire okumak gerekir...
13 bölümden oluşan bu kitaptan o kadar çok şey öğrendim ki... altı çizili yüzlerce cümle var ve her biri ufkumu açtı. 
başta okullarda çalışan psikolojik danışmanlar olmak üzere tüm öğretmenlere önerebileceğim bakış açınızı çok farklılaştıracağına inandığım bir kitap.