Çarşamba, Kasım 21, 2018

Tayland, Krabi, Ko Lanta

II.Gün
Lanta, sahilleri ile meşhur adalardan biri. Bugün motorsikletle adayı geziyoruz (kaldığımız hosteldeki motorları ücretsiz kullanabiliyoruz), sahillerde durup yüzüyoruz. 
Burada scuba diving ve pek çok su sporu etkinliği de var, ilgileniyorsanız🏊🏻‍♀️🏄🏻‍♀️🏄🏻‍♂️🏊🏻‍♂️
KoLanta’dan diğer adalara da turlar var. Sabah erken kalkıyor ve tüm gün teknede geçiyor. Yarın öyle yapmayı planlıyoruz.



III.Gün
Lanta adasında üçüncü günümüz. Burayı çok sevdik. 4 yanı mis gibi plajlarla çevrili ve oldukça fazla turist alan bir bölge.🏝Ve bununla birlikte, hani turistik yerler bozulur ya, esnafın gözü açılır, her şey pahalıdır, sıkış tepiştir, doğa katledilmeye başlanır vs, burası hiç öyle değil. Her bütçeye göre mekan var ve her biri doğa ile o kadar uyumlu, o kadar zevkli dekore edilmiş ki inanamazsınız. Biz gecelik 13 USD’ye iki kişilik bir odada kalıyoruz doğanın içinde, bu fiyata bir de motorsikletimiz de var 🛵 (ilk gün oda değil #bungalow da kaldık 9 USD’ye, çok sempatik bir fikir olsa da epey rahatsız olunca odaya geçtik.) Bizimkinden daha uygun yerler bile var. Bir yandan da tatil köyü gibi oldukça lüks oteller de var. Cebinize göre tercih yapabilirsiniz.
Plajlarda mekanlar var ama “beachclub” değil hiçbiri. Sahiller herkesin. #KlongKhong, #Kantiang, #KhlongJark, #Bamboo koylarına gittik biz. Hepsi sakin, doğal ve çok güzel.
#Günbatımları muazzam burada. Uzun uzun yavaş yavaş, adeta insanı yaşamaya bağlayan bir seyir sunuyor. Günbatımını izlemek için çok güzel noktalar var. Oralarda restoranlar var muhteşem manzaralı ve mesela 2-3 USD’a gayet güzel yemekler yiyebiliyoruz. Mekana oturmadan ve kimseyi rahatsız etmeden de yere oturup izlenebiliyor, mekanlar parsellememiş yani.
Burası ile ilgili bizi şaşırtan bir şey nüfusun Müslüman ağırlıklı olması. Yerli halkın büyük kısmı Müslüman ve restoranların çoğunu onlar işletiyor. Domuz eti konusunda hassas olanlar burada çok rahat edebilir yemek konusunda👌🏻
Burada görülecek yerler arasında #Nationalpark, #şelale, #mağara ve geceleri özellikle de #halfmoon ve #dolunay larda #ormanpartileri var. Bir de olmazsa olmazı #tekneturları. Biz yarın için “4 ada tekne turu” aldık kaldığımız hostelden. Erkenden yollara düşeceğiz ve gün boyu masmavi sularda olacağız.💙



IV.Gün
Bugün sabah 8:30’da servisimiz  için hazırdık. Turun ayarladığı araç hostelleri dolaşa dolaşa müşterileri alıp yarım saat mesafedeki oldtown limanına götürüyor. Oradan tekneye biniliyor. İlk ada #KohChuek ve sonraki ada #KoMook’ta rengarenk balıklarla ve denizin dibindeki  muhteşem manzarayı seyrederek yüzdük. Bizim için bir ilkti ve inanılmaz güzel bir deneyimdi. Üçüncü ada #KoMaa’da ise bir başka olağanüstü deneyim bizi bekliyordu. Yaklaşık 100 metrelik #MorakotCave (#Emerald) adındaki  mağaranın içinden yüzdük. Kapkaranlık mağarayı kaptanımızın kafasındaki fener aydınlatıyordu sadece. Çok güzeldi. Ve mağaradan  çıktıktan sonra bizi karşılayan manzara müthişti! Adeta #MaviGöl filminden bir kare gibiydi! Büyülendik... Son adamız #KoNgai’ydi, buraya varır varmaz yemek servisi yapıldı. Ve 1 saat serbest zamanımız vardı adayı gezebilir ya da yüzebilirdik. Burası, pek çok plajın yanısıra, kalacak yer ve restoranların da olduğu büyük ve çok güzel bir adaydı. 
Sonra 1.5 saat deniz yolu ile #oldtown daki limana döndük ve yine servislerle hostellerimize bırakıldık. Deniz tatillerimizin vazgeçilmezi tekne turudur; Ege koylarında yapmayı pek severiz. Buradaki de çok keyifli oldu. Tur şirketi Riviera’ydı ve long tail olanı seçmiştik. Gayet güzel bir seçimmiş, her şeyden memnun kaldık. 22 USD’ydi ücret ve su, öğle yemeği,  meşrubat, 3 defa meyve servisi, şnorkel dahildi. #KoLanta’ya geleceklere bu deneyimi tavsiye ederiz.