Pazartesi, Aralık 31, 2018

2018 Aralık Kitaplar (2) ve Filmler (1) ve 1 Bölüm de Dizi

Aralık ayı Endonezya’da Bali’de başladı, Malezya-Kuala Lumpur ve Singapur’un ardından Filipinler ve Japonya-Tokyo ile devam etti. 5 ülkede geçen bu bol uçuşlu, bol hareketli ayda 2 e-kitap okudum. Bir film bir bölüm de dizi izledim.

Kitaplar:                 
Onca Yoksulluk Varken
Emile Ajar’ın ödüllü romanı Onca Yoksulluk Varken, hayat kadınlarının gayrı meşru çocuklarının bakıldığı bir evde büyüyen bir çocuk olan Momo’nun gözünden anlatılan oldukça etkileyici bir roman.


Moby Dick
Yılın son kitabı bir çocuk kitabı oldu. Kısa, sade versiyonunu okudum ben.
İntikam ateşi, aşırı hırs ve nefretin kişinin kendi sonu olduğunu metaforik biçimde anlatan sürükleyici bir hikaye.
Yıllarca, pek çok yerde örnek verilen çok karşılaşılan bu klasik ile tanışmam bu yılda mümkün oldu.
Filminin de çok başarılı olduğunu duyuyorum ve onu da izlemek istiyorum.



Filmler:
Spiderman Into The Spider Verse
Yollardayız diye sinemaya gitmeyeceğimizi düşünmediniz herhalde ;)
Sinemaya gitmeyi çok özlediğimiz bir zamanda karşımıza bir fırsat çıktı. Gece otobüsüne kadar vaktimiz ve sakin bir yerde dinlenmeye ihtiyacımız vardı. Filipinler’de bir alışveriş merkezinde vaktin geçmesini bekliyorduk ki, bu filmin İngilizce olarak gösterildiğini gördük. Müthiş zamanlamaydı, hemen girdik.
Film de gayet keyifliydi. Ben aman aman ilgili değilim süper kahramanımıza; ancak tutkunları, çizgiroman tadındaki bu yapımı çok beğenecektir diye düşünüyorum.

This is us 11                       

Çoook uzun bir ara vermiş olduğum dizimi hatırladım Malezya’dayken. Bir gece uyku tutmayınca kaldığım yerden bir bölüm izledim, sonra uyuyakalmışım. Sonra yollarda da devam edemedim tabi. Artık yurda dönünce devam etmeyi düşünüyorum.