Pazartesi, Şubat 14, 2011

aldatma

mesleğim gereği olsun, yakınlarımla sohbetlerimden olsun, eşleri/ sevgilileri tarafından aldatılmış kadınların nasıl incindiklerini, ne kadar çok şeyi kaybettiklerini görme fırsatım oluyor. benlik saygısı, özgüven, karşı cinse güven, mutlu ilişkiye güven duygularının nasıl darmadağın olduğuna tanıklık ediyorum.
hatta, aldatma öylesine yaygın ki, henüz bunu yaşamamış olanların da içlerinde "ya olursa" kaygılarını her daim canlı tuttuklarını gözlemliyorum...
....
aldatma üzerine epey düşünmüşlüğüm de var, neden bunca yaygın olduğunu ve neden bunca kırdığını anlamaya çalışmışlığım.. ama çözemedim bir türlü..
....
erkekler aldatılınca ne yaşıyor bilemem ama; kadınlardaki izi bildiğimden, ben, bu yazıyı okuyan erkeklerden özenli olmalarını ve eşlerini aldatmamalarını naçizane rica ediyorum.

sömestr- izmir'den havadisler;)


@ "gavur izmir"de, sokağa çıktığınız hergün, hayır olsun diye lokma dağıtan birine rastlamak mümkündür.

@ izmir'de büyük kipaların yanısıra, adım başı kipa express var ve buralarda çocukluğumuzun pamkosu satılıyor; ben beş paket aldım!

@ annem ve arkadaş grubunun bir "mekan"ları var; günlük işler için çarşıya çıktıklarında yorulup bir çay içmek istediklerinde oraya oturuyorlar ve diğerlerini arayıp "mekandayım, müsaitsen gelsene" diyorlar. kafenin sahibiyle, çalışanlarla kankalar. ah ah, nasıl özendim. bizim burda arayıp da bulamadığımız şey.. biz de 1,5 yıldır, bir gittiğimiz yere bir daha gitmedik desem yeridir; zira öyle çok mekan var ki.. öte yandan öyle çok da insan var ki; herhangi bir mekanın nezdinde "müdavim" olmak da kolay olmasa gerek..

@ filleri seviyorum, bence sevimliler ve gülümsüyor gibiler (yunus misali). dolayısıyla, türkiye'de doğan ilk fili görmeye izmir doğal yaşam parkına gittim dün; ama anne begümcan ve bebekfil kapalı alandaydı, dolayısıyla göremedim.

@ karşıyaka izban çevre düzenlemesinin açılışına da tanık oldum. her kalabalık ortamda olduğu gibi yurdum insanının cep telefonları yine kayıttaydı. napıyorlar, anlamıyorum ki; ara ara açıp izliyorlar mı, insan kendisi için özel olmayan görüntüleri, anları niye kaydeder, inanın anlayamıyorum...