Çarşamba, Nisan 25, 2018

2018 Mart Ayı Filmler (3) ve 5 Farklı Dizi

Mart ayı filmlerini yazabilmek nisan sonunu bulsa da, yazmadan geçmemeye sevinecek kadar koşturmacalı geçiyor hayat...

Hysteria
Vibratörün keşfini konu alan dönem filmi. Keyifle izlenen eğlenceli bir dönem filmi. Ruh sağlığı ile ilgilenenlerin severek izleyeceğini düşünüyorum.


Peekay
Çok başarılı bir Aamir Khan filmi daha. Çok çok güzeldi. "Dünyaya bir anda düşsek toplumsal düzenle ilgili neleri sorgulardık"ı mizahla anlatan bir bilimkurgu.


Kaybedenler Kulübü Yolda
Umutsuzca gittim bu filme. İlkini beğensem de, aynı niteliği bulamayacağımı biliyordum. Ama bazen vizyonda izlenecek hiçbir şey olmaz ama sizin çok sinemaya gidesiniz vardır, bilirsiniz. (Bazen de bir sürü güzel film girer aynı anda, vaktiniz olmaz...)
İşte öyle bir zamanda gittim. İzlenir elbette ama öyle çok da bir şey anlatan bir film değil bence...




Fi-Çi Final

Bir dizi ancak bu kadar kötü final yapabilirdi... Efsane 3 bölümün üstüne, çok zayıf bir final oldu. Bu kadar alelacele bitirerek yazık ettiler diziye...



This Is Us- 1 sezon, 6-10. Bölüm

18 bölümlük ilk sezonun 5 bölümünü de bu ay izledim. ilk 5 bölüm kadar etkilenmedim. Olayların hızla düğüm olup hızla çözülmesi tarzını sevmiyorum. İlk sezondan 8 bölüm daha var, bir de  18 bölümlük 2.sezon... Devam eder miyim bilmiyorum, belki yazın...



Black Mirror- 2.sezon, 2-3.bölüm

Uzzuunnn aralıklarla izlediğimiz Black Mirror'un 2.sezondan 2 ve 3. bölümlerini izledik bu ay. Bu sezondan 4. bölüm kaldı, bir de 6şar bölümlük 3. ve 4. sezonlar var tabi. White Bear isimli 2.bölüm çok başarılıydı, ama The Waldo Moment isimli 3. bölümü sevmedim.



The Good Doctor-1. sezon, 1.bölüm

Instagramda görüp dikkatimi çekti. Yüksek işlevli otizmli bir cerrahın hikayesi. 18 bölümlük bir sezonu var şu anda. Otizm ya da farklı gelişenlerle ilgili yapımlar dikkatimi çekiyor. Ancak, bilmeyenler için "otistikler aslında çok zeki" tarzı yanlış bir genelleme algısı oluşturulmasını tehlikeli buluyorum. Çünkü gerçek öyle değil. Evet yüksek işlevli otistikler var ama çok az bir kısmı maalesef...



Şahsiyet 1-2-3

Puhu TV'nin yeni dizisine başladık. Yönetmen koltuğunda Onur Saylak olunca, senaryo da Hakan
Günday'a ait olunca, e bir de güçlü oyuncu kadrosu eklenince çok umutla başladım diziye.
İlk bölümün girişi muhteşemdi ve ilk bölümü merakla izledim. Ama ilerleyen bölümlerde akmayan bir şeyler var... Senaryo gitmiyor gibi... Bakalım izlemeye devam edeceğiz.