Salı, Temmuz 24, 2012

büyü dükkanı- yeşim türköz

"hafta sonları erken uyanma" alışkanlığı olan bir insanım ben. geçtiğimiz cumartesi de pek sevgili arkadaşımın evinde kaldım ve herkes uyurken gözlerimi açtım. diğer odalarda da uyuyan birileri olduğundan kendi bulunduğum odadan dışarı pek çıkmamaya özen gösterdim. neyse ki çok şanslıydım, çünkü benim kaldığım oda arkadaşımın kütüphanesinin bulunduğu odaydı!

saatlerce inceledim, pek çok kitabı elime baktım ilk sayfalarını, arka sayfalarını okudum. dikkatimi çeken kitaplardan biri de “büyü dükkanı” idi. klinik psikolog ve psikodramatist olan yeşim türköz’ün 1998’de basılan ilk kitabı.. kitabı elime aldım ve okumaya başladım. anlatım tarzından çok etkilendim ve kitabı orada yarıladım. az önce de diğer yarısını okuyup bitirdim.


oldukça hoş bir anlatıma sahip güzel bir kitap. ben en çok “büyü dükkanı” isimli ilk öyküyü beğendim. sonrakiler, sanırım mantığı kavradığımdan, o kadar dikkatimi çekmedi; hatta biraz “kıssadan hisseye” tadında geldiJ

yine de, altı çizilesi pek çok cümle var ve insanın aslında bilse de zaman zaman hatırlamaya ihtiyaç duyduğu noktalara değinmesiyle değerli bir kitap bence.
kişisel gelişim/ psikoloji tarzında kitapları sevenler için keyifle okuyacakları 8 öykülük 100 sayfalık bir kitap olduğunu düşünerek –naçizane- öneriyorum.