Çarşamba, Mart 14, 2012

blog'u tweeter'laştırmak-9

@ kırmızı mercimeğin çorbasını, yeşil mercimeğin yemeğini yaparım ben.
lakin bugün mercimek çorbası yapmaya kalkınca, ve sadece yarım su bardağı kırmızı mercimeğin kaldığını görünce, bardağı yeşil mercimekle tamamlamak zorunda kaldım.
gayet başarılı oldu bence. denemeye değer;)
bu arada hatırlarsanız, sağlıklı beslenme kararı almıştım bir zaman. işbu nedenle patatesi hayatımdan mümkün olduğunca uzaklaştırmak gayretindeyim. çorbaya da patates koymadım, onun yerine 1 havuç daha koydum;)
o değil de, blender çıktı mertlik bozuldu:) mercimek hala en sevdiğim çorba olmakla beraber, yapılışının bu kadar kolay olması eski değerini azalttı mı ne:)


@ bugün bimeks 10 kuruş, migros 5 kuruş para üstümü vermedi. 1 kuruşları hiç alamadık zaten, onu biliyorum da. 5 kuruş 10 kuruş para üstü vermemek ne oluyor yahu!!! hadi bakkallar falan bir derece de, ikisi de kurumsal şirket yani. şaşırdım kaldım vallahi.




@ penti'nin aile içi şiddet ile mücadeleye destek için 8 ünlü isme çorap tasarlattığını biliyorsunuzdur. ne zamandır aklımdaydı, nihayet bugün aldım. kenan doğulu'nun tasarımı çok hoşuma gitti fakat biraz iddialı geldiğinden daha naif olan berna laçin'in tasarımını aldım.
bence hepiniz kendinize uygun bir tane bulabilirsiniz;)

olduğumuz gibi kabullenebilmek kendimizi


oldukça kilolu orta yaşlı kursiyer arkadaşımın bir yorumunu oldukça dikkate değer buldum, sizlerle de paylaşmak istiyorum:

büyük beden giysiler satan mağazalarda hep koyu renk seçenekleri olduğundan, oysa kendisinin portakal rengi, gök mavisi giymek istediğinden yakınıyor satış elemanına.
satış elemanı da koyu renklerin kendisini daha zayıf göstereceğini söylüyor.
ve benim çok hoşuma giden cevabını veriyor arkadaşım:

"ben zayıf görünmek istemiyorum ki!
olduğum gibi görünmek istiyorum.
zayıf görünmek istesem, zayıflarım!"

hep yalnızlık var sonunda/ yalnızlık ömür boyu