Perşembe, Aralık 13, 2018

Malezya-Kuala Lumpur’da Bir Hafta

PETRONAS TWIN TOWERS
Malezya’da ilk gün dinlendikten sonra, ikinci gün,, kaldığımız evin oldukça yakınındaki Petronas Kuleleri’ne gittik. 450 metrenin üzerindeki uzunluğu ve 88 katlı yapısı ile ülkenin gelişmişliğinin sembolü.
İçeri giriş ücretsiz; dev alışveriş ve yaşam merkezi (Surya KLCC) var içeride. 
42.kattaki kuleleri birbirine bağlayan köprüye ve tepeye çıkmak ve şehri kuşbaşı izlemek, yabancılar için 80 ringit (100TL). Grup olunca çıkarıyorlar ve rehber eşliğinde geziliyor. 
Bir de içeride sanat galerisi var; afişlerden gördüğümüz kadarıyla gayet güzel etkinlikler var, hatta bir konsere gidelim istedik ama biraz yüksek fiyatlar. Bakalım 😉
Kuala Lumpur’un tamamını bilmiyoruz; ama, kaldığımız bölgede çok fazla gökdelen var (Maslak-Levent’e benzetiyoruz burayı). Bununla beraber çok fazla yeşil alan ve park da var. Petronas kulelerinin önünde de güzel bir park var.

BATU CAVES AND HINDU TEMPLE
#Kuala Lumpur’da görülecek yerlerin başında #BatuCaves geliyor.
Şehir merkezi KL Sentral’dan 1-1.5 saatte bir hareket eden 1 numaralı KTM metro hattı ile yarım saatte ulaşılabiliyor. 
Metronun son durağında inince, hemen çıkışında başlıyor tepe. #RamayanaCave tepenin eteğinde. 
Önce maymunlar karşılıyor inenleri🐒. Sonra Hint ürünleri pazarları ve biraz ilerleyince pastadan evleri anımsatan Hindu binaları görünüyor. Renkli merdivenler ve rengarenk binalar muhteşem bir manzara oluşturuyor. Merdivenlerin önündeki #Murugan heykeli dünyadaki en uzun Murugan heykeliymiş. 272 adet basamağı soluklana soluklana çıkınca tepedeki mağaraya ulaşılıyor. Mağaralarda #Hindu tapınakları var. #DarkCave akşam 5’e kadar açık.

BOTANIC GARDEN
Burada Kuş Bahçesi, Kelebek Bahçesi, Orkide Bahçesi, Hibisküs Bahçesi, Göller gibi doğal güzelliklerin yanısıra; #TunAbdulRazak mezarı, Bağımsızlık  Anıtı (#nationalmonument), Milli Cami (#masjidnegara), İslam Sanatları Müzesi, Tarihi Tren Garı, Ulusal Müze (#muziumnegara) gibi tarihi ve kültürel açıdan önemli yapılar ve ayrıca #planetarium da bulunuyor.

MERDEKA SQUARE
Buradaki mimariyi çok sevdik. 
Kuala Lumpur’da, mimari ve aslında genel olarak yaşam tarzı, doğu-batı sentezi, kültürler mozaiği sonucu ortaya çıkan kendine özgü bir görüntüye sahip.
Merdeka Square, Bağımsızlık Meydanı olarak geçiyor.
Sultan Abdul Samad binasının önündeki yeşil alan, kriket sahası iken, 1957’de Birleşik Krallık bayrağının indirilip Malay bayrağının göndere çekildiği yer olması ile önemli bir meydan burası.
Civarında kütüphane, kent galerisi, tekstil müzesi, eski postane binası, eski mahkeme binası, St. Mary’s Anglican Katedrali gibi görülmeye değer binalar var.

MASJID JAMEK-Cuma Cami
Kuala Lumpur’da görülecek yerlerden biri, en eski ve turistik camilerden biri olan Masjid Jamek.
Bu cami, şehrin en önemli dini yapılarından. 
Merdeka Meydanı ile Chinatown‘un arasında, Gombak ve Klang Nehirleri’nin birleştiği noktada yer alıyor. 
1907 yılında İslam ve Moğol mimarisinden etkilenerek inşa edilmiş ve 1965’te milli cami ilan edilmiş. Fakat sonradan bu ünvanını National Mosque (Milli Cami) adı altında başka bir camiye devretmiş.



CITY GALLERY KUALA LUMPUR
Şehirdeki önemli yapıları 3boyutlu olarak görebileceğiniz bir sergi alanı.
Giriş 10 ringit.
Şehir hakkında bilgi alabiliyor ve diğer etkinliklerin biletlerini de temin edebiliyorsunuz.
Ve elbette önündeki I❤️KL heykelinde fotoğraf çektirmeden oradan ayrılmıyorsunuz 😄

MENARA KUALA LUMPUR
Diğer adıyla KL Tower.
421 metre uzunluğu ile dünyanın 7.yüksek binası. 1996 yılında yapımı tamamlanmış.
300 metre yükseklikteki Sky Deck (100ringit) veya 276 metre yükseklikteki Observation Deck’e (50ringit) çıkılabiliyor.

MINI ZOO
KL Tower’a çıkmak için shuttle servisler var, 15 dakikada bir ve ücretsiz.
Servislerin bıraktığı yerde kuleye çıkabileceğiniz asansörün yanısıra, turistlerin ilgisini çekebilecek her şeyi bir araya koymuşlar. Çikolata müzesinden tutun da, akvaryuma, 3 boyutlu simülasyona... pek çok etkinlik var.
Bunlardan biri #minizoo.
Giriş 31ringit(7.5USD) olunca biz girmedik tabi. Sadece girişteki papağanları ve camın ardından dev kaplumbağa ile sevimli mirketleri gördük. 🦜🦝🐢