Perşembe, Aralık 20, 2018

Güzel Singapur!!!- İkinci Gün

SINGAPUR-THE SOUTHERN RIDGES
Singapur’da iki günümüz vardı. İlk günü #sentosa adasına ayırdık. İkinci gün, görülecek onlarca güzel yerden 2-3 tanesini seçmek durumundaydık. Önceliğimiz ücretsiz etkinliklerdi.
The Southern Ridge adı verilen yürüyüş köprüsü diyebileceğimiz bir yer ile başladık güne.
Burası, şehrin ortasında yemyeşil bir parkur.
Toplamda 10 km’lik alan ve bu alanda yürüyüş, koşu, bisiklet, spor alanları, restoranlar, teleferik var. #mountfaberpark #telokblangahhillpark #hortpark #kentridgepark adında 4 park ve #labradornaturereserve adında kayalık alandan oluşuyor.
Biz tamamını yürüyemedik; yine de gördüğümüz kadarıyla sunduğu manzaralar muhteşemdi.

SINGAPUR-HENDERSON WAVES
#TheSouthernRidge’de iki parkı biribirine bağlayan dalgalı köprü.
Dünyadaki en yeşil şehirler sıralamasında en üstlerde yer alıyormuş Singapur. Gerçekten gezerken bunu görüyorsunuz.
Singapur’u gezmek, “doğayı bozmadan ve kültür korunarak nasıl gelişilir, teknoloji ve medeniyet doğanın içine nasıl yedirilir” dersi gibiydi genel olarak. 
Müthiş bir planlama ile nefis bir şehir kurulmuş. İnsanların davranışları, kurdukları sistem ve kurallara da gıpta ile baktık. 
Bizim buraya ayırdığımız zaman ve bütçemiz çok kısıtlıydı. Bu seyahatte gördüğümüz 6.ülke ve daha önce bu kadar etkilendiğimiz bir yer olmamıştı. Singapur’da zaman ve bütçeniz varsa mükemmel bir tatil yapabilirsiniz👌🏻

SINGAPUR- GARDENS BY THE BAY
Singapur’daki ikinci günümüzde #thesouthernridges den sonra Gardens By The Bay’e gittik. Burası çok güzel düzenlemiş kocaman bir bahçe. Giriş ücretsiz. Ayrıca içinde kubbe şeklinde iki kapalı alan var, biri #flowerdome, diğeri #cloudforest. Onları görmek isterseniz ikisi 36S$. Ücretsiz kısmı oldukça büyük, neredeyse bir gün geçirilebilir kubbelere girmeden bile. Şu an Noel öncesi olduğu için, akşam üzeri #christmasmarket lar açılıyor ve Noel etkinlikleri oluyor. Oldukça renkli bir ortam. Güneş batarken ışıklar yanmaya başlıyor ve adeta görsel şölen oluyor.
Hemen karşısında da meşhur #marinabaysands oteli ve devasa dönmedolap görünüyor.

SINGAPUR-MERLION PARK
Singapur “Aslan Şehri” demekmiş, bu nedenle ülkenin sembolü aslan. Denizciliğe verdikleri önemin bir göstergesi olarak da balık figürünü kullanıyorlarmış. #Marinabaysands otelinin karşısında, denizin dibinde, ağzından su fışkıran aslan-balık heykeli de şehrin simgesiymiş. 
Biz buraya #GardenByTheBay’den sonra, güneş batınca geldik. Oldukça kalabalık ve hareketliydi. Pek çok turist vardı. 
Buranın bunca popüler olması sadece heykelden ötürü değil, ayrıca akşamları suya yansıtılan ışık oyunları yapılıyor ve hakikaten muhteşem bir görüntü oluyor.
Biz ışık oyunlarını bir süre keyifle izledikten sonra, Marina Bay Sands otelinin en üst katına çıkıp bir şeyler içerek Singapur gezimizi tamamladık.



SINGAPUR-YAPILACAK AKTİVİTELER
Singapur’u görmek isteyenlere en az bir hafta zaman ve sağlam bir bütçe ayırmalarını öneririz, naçizane.
Gerek merkezde gerek Sentosa Adası’nda yapılacak çok fazla cazip etkinlik var. Bunlardandır bir kısmı mutlaka ilginizi çekecektir. Bizim vaktimiz ve bütçemiz olsaydı bu listeden pek çok şeyi seçerdik mesela 🙃
*Gece Safarisi *Botanik Bahçeleri
*Orkide Bahçesi *Ulusal Müze
*Fort Canning Park
*Teleferik
*Sentosa Adası’nda Akvaryum, Universal Studios, Madam Tussauds Müzesi, Sentosa Luge (karting), Bungy Jump
*Art Science Museum
*Little India
*Chinatown
*Arab Street
*Hindu Tapınakları
*Bisiklet-Scooter kiralayıp dolaşma
*Marina Bay Sands’de Sonsuzluk Havuzu

MARINA BAY SANDS
İki günlük Singapur gezisi bitti. Her şeyiyle mükemmel bir ülkeymiş #singapur 
Çok güzeldi buradaki her anımız, pek çok şeyde de aklımız kaldı...
Ama bu gece, havaalanına gelmeden önce, zirvede kapattık😄
Marina Bay Sands, buranın adeta simgesi olmuş, çok popüler oteli. Çok büyük, çok yüksek ve elbette burada konaklamak çok pahalı. Çatısında sonsuzluk havuzu var. O meşhur fotoğraflardan görmüşsünüzdür muhakkak 😉 Havuz, otelde konaklayan müşterilerin kullanımına açık.
Otelde konaklamayanlar için ise, harika bir seçenek var; çatı kattaki mekanlar!
Biz @celavisingapore yi tercih ettik. 20S$ ödeyerek kendi özel asansörü ile 57.kata çıktık. Manzara, ortam muhteşemdi! 
İçecek ve yiyeceklerin fiyatı, öyle bir mekana göre çok makul geldi bize.
Hesabı öderken çıkış için ödenen ücret de düşülüyor.
Singapur’da gördüğümüz her yer gibi burası da büyüledi bizi! Unutulmaz bir kapanış oldu.

SINGAPUR HAVAALANI
#Singapur #Changi havaalanı bu seyahatteki 11. havaalanımız. Bir ülkenin havaalanı bile mi bu kadar güzel olur! O kadar temiz, o kadar konforlu, o kadar her ihtiyaç düşünülmüş ki saatlerce sıkılmadan zaman geçirilebilir burada.  Eğlence için dijital oyun konsolları, masaj koltukları, bekleme salonlarında kocaman yumuşacık koltuklar, her yerde şarj prizleri, bilgisayarlar...
Gümrük işleminde görevli yoktu. Kendimiz pasaport ve biniş kartı okutup, dijital fotoğraf çektirip, parmak izi verip geçtik makinelerden. 
Fakat öncesinde, uçuşumuzun olduğu firmadan biniş kartımızı alırken, gideceğimiz ülke olan Filipinler’den çıkış bileti soruldu. Bizimkisi rotanın belli olmadığı bir seyahat olduğundan, yine sadece gidiş biletimiz vardı.
İran➡️Muskat➡️Hindistan ➡️Tayland➡️Malezya➡️Endonezya➡️Malezya olmak üzere pek çok uluslararası geçişi  rahatlıkla yapmıştık şimdiye dek. Bu beklenmedik pürüz karşısında biraz endişelendik. “Ne yapabiliriz” diye düşündük ve THY’den iptal edilebilir bir rezervasyon yaptık hemen. Ve o rezervasyonlu biletle geçişimize izin verildi neyse ki🙏🏻
Böylelikle muhteşem ülke Singapur’dan ayrıldık ve 4.5 saatlik bir gece uçuşu ile #Filipinler’e geldik. Uçuşumuz yine aktarmalı. 8’de başkent #Manila’ya indik, öğleden sonra #Palawan’a transit uçuşumuz var. Açıkçası Manila’yı merak etmiyoruz. Bu nedenle uçak saatine kadar havaalanında vakit geçirmeyi düşünüyoruz.

Güzel Singapur!!!- Birinci Gün

OTOBÜSLE KUALA LUMPUR-SINGAPUR
Gece Kuala Lumpur’dan bindiğimiz otobüsle 8 saatlik yolculuğun sonunda sabah Singapur’a ulaştık.
Bileti internetten (easybook.com) Billion Stars firmasından kişi başı 60 TL’ye almıştık. Otobüs çok rahat. Tıpkı İran’dakiler gibi neredeyse yatak kıvamına geliyor.
Sabah 6:30’da Kuala Lumpur çıkışında ve 07:00’de Singapur girişinde gümrük için durdu otobüs. Yolcular olarak inerek gümrük kontrolünden geçtik. (İkinci gümrükte valizlerle iniliyor ve çantalar da kontrol ediliyor.)
Gayet güleryüzlü ve hızlı bir şekilde hizmet aldık, görevli polislerle sohbet ettik, rota önerileri aldık vs.
Gümrükten sonra Levander durağında indik otobüsten ve bir sonraki MRT (metro) istasyonundaki hostelimize yürüdük.


SINGAPUR İLK İZLENİMLER 
Hostelimiz #Spacepod bir #capsulhotel. Japonya ve Singapur’da bu tarz konaklama seçeneklerini okuyor, duyuyorduk. Burada denemek istedik. Bizimki iki kişilik kapsül. Çok dar gibi gelmedi bize. Oldukça rahat ve yeterli görünüyor. Biz hostellerde ranzalarda uyumaya alıştığımızdan gayet konforlu geldi hatta🙃 
Hostele eşyaları bıraktıktan sonra zaman kaybetmeden şehri dolaşmaya çıktık. Çünkü burada sadece 2 günümüz vardı. Singapur ile ilgili “Çok pahalı, çok pahalı”yı duymaktan resmen korktuk ve 2 gün ayırdık seyahatimizde bu güzel adaya...
Pahalı mı? Diğer Güney Asya ülkelerine göre evet ama, Avrupa kadar değil yine de... 🌴🌴🌴🌴🌴
İlk izlenimlerimiz, çok temiz, çok düzenli, kurallı, doğaya uygun olarak çok güzel düzenlemiş bir ada olduğu. 1965’te bağımsızlığına kavuşmuş ve her geçen yıl gelişen bir şehir devleti burası. Liman olması nedeniyle ticari önemi büyük ve aynı zamanda turizm geliri de yüksek bir ülke.
Burası bir eğlence adası adeta! Buraya turist olarak gelip iyi vakit geçirmeden, eğlenmeden dönmek imkansız. Çünkü her tarz eğlence biçimi mevcut. Gece hayatı, müzeler, eğlence parkları, deniz, doğal hayat, safari, aquapark... Öyle çok seçenek var ki... Biz Sentosa Adası ile başladık.🏝

SENTOSA ISLAND
Singapur’da ilk durağımız Sentosa Adası oldu. “Hayatımızda gördüğümüz en güzel yer” desek abartmış olmayız! 
Doğanın cömertliği bu kadar iyi değerlendirilebilir, bir adaya insan eli bu kadar özenli değebilirdi!
3 tane plaj var adada, incecik beyaz kumlu. Palmiyelerle, ağaçlarla çevrili bir deniz🌴🏝
Tüm ada müthiş düzenlenmiş, her yeri ayrı güzel.
Plajlar dışında pek çok etkinlik ve eğlence parkı var.
Adaya ulaşım yollarından biri, MRT’nin (metro) Harbour Front durağından kalkan tramvay. Biz onu kullandık, kişi başı 4S$ (16TL) ve hem gidiş hem dönüşü kapsıyor. 3 durak var, üçünde de inip dolaşıp tekrar kullanabilirsiniz (biz bunu bilmiyorduk maalesef). Adaya köprüden yürüyebilirsiniz de. Ki günbatımında şahane olacaktır🌅
Bir de teleferikler var, 35S$. Bize çok yüksek gelmişti; ama meğer o da gidiş-dönüşmüş. Bilseydik gündüz gidip gece döner, hem gün hem gece ışığıyla deneyimlemek isterdik denizin üzerinden süzülmeyi... Neyse, belki sizler öyle yaparsınız😉


Bir doğa harikası olan Sentosa Adası’nda Palawan Plajı’ndan köprü ile Asya anakarasının en güney ucuna geçiliyor. Orada ahşap teraslara çıkılıp gemiler ve deniz izlenip o anın güzelliğinde huşu bulunuyor 😉❤️

Santosa Adası’nda plajlar dışında, eğlenceli zaman geçirebileceğiniz pek çok etkinlik var.
Adanın içinde gelebileceğiniz teleferik (15S$) var. 
Adrenalin sevenler için rampadan inebileceğiniz carting benzeri bir eğlence türü ve jumping var. 
Zaman ve para ayırabiliyorsanız Universal Studios, Madam Tussauds müzesi ve akvaryum da güzel alternatifler.