Perşembe, Şubat 01, 2018

2017 Muhasebesi

Her sene sonu yılı değerlendirmek adettendir. Bu yıl biraz gecikti yazı ama yine de yazmadan geçmek istemedim.

Kitap

29 kitap okumuşum bu sene.
Tanışmaktan çok memnun olduğum kalemler oldu. Bu zamana kadar nasıl kaçırmışım dediklerim; Stefan Zweig, Sait Faik, Dino Buzzati, Gogol, Jeanette Winterson,  Michel Zevaco, Sema Kaygusuz...  
Bir de Mucize ve Mucize&Ben ile Momo kitapları ile tanıştığım için çok memnunum. Çocuk, genç, yetişkin herkes okusun istiyorum üçünü de! 




Film
39 film izlemişim. Ben de etki bırakanlar ve tavsiye edebileceklerim; Relatos Salvajes, The Broken Circle Breakdown, Krugovi, Lion, Aile Sırları, The Lobster, Stand By Me,The Handmaiden.
Dizilerden ise The Handmaid's Tale (Damızlık Kızın Öyküsü)' ın birinci sezonunu izledim. Çok etkileyici, şiddetle tavsiye ediyorum.
Türk internet dizilerinden de Masum, Fi,Çi ve 7 Yüz'ü izledim. Masum çok başarılıydı. Fi ve Çi tüm zayıf yanlarına rağmen keyifle izleniyor. 7 Yüz'ün ise ilk bölümü müthişti, ancak diğer bölümleri hayal kırıklığıydı maalesef.



Tiyatro

İzlediğim 6 oyundan İstanbul Şehir Tiyatroları'nın Hayal-i Temsil ile Oyunun Oyunu oldukça başarılıydı. Bursa seyahatimizde izleme fırsatı bulduğumuz Bursa Devlet Tiyatroları'nın sergilediği 80 Günde Devr-i Alem oyunu çok keyifliydi. 
Bu yıl Ferhangi Şeyler'i nihayet izlediğim için de oldukça memnunum.


Seyahat

Bu yıl yurt dışına çıkamadık (Kıbrıs'ı saymaz isek:)).
İlk defa gezip görmeye vakit ayırdığımız şehirler ise; Bursa, Eskişehir, Datça, Bodrum, Edirne (hayatımdakisevgilinsan da ben de bireysel olarak görmüştük daha önce- beraber ilk gezişimizdi) ve Kıbrıs oldu.


Meslek

Mesleki anlamda kendimi rahat bıraktığım bir seneydi. Yeni bir eğitime kaydolmadım ve kendimi çok yormadım. Yıllardır emeğini verdiğim adımların karşılığını aldığımı hissettiğim zamanlar oldu ve bu bana çok iyi geldi.
2016'nın sonunda tanıştığım yoga deneyimimi düzenli olarak sürdürdüm. Ve yaşamımda oldukça önemli katkılarını yaşıyorum.


Diliyorum ki 2018 yılı verimli ve keyifli bir yıl olur. Kendim ve herkes için sağlıklı, huzurlu, mutlu, bereketli, sevgi dolu, barış içerisinde eğlenceli bir yıl olur. Ben ayrıca bolca sanat ve seyahat yer alsın istiyorum hayatımda. Sizler de her ne istiyor ve neye ihtiyaç duyuyorsanız, dilerim onu getirir bu yeni yıl sizlere de:)