Cumartesi, Ağustos 25, 2012

orta avrupa gezim: terezin, dresden!!!

prag'ta 2 gün gezdikten sonra, budapeşte'ye doğru yola çıktık. ve yol üzerinde 1 günü terezin ve dresden'de değerlendirdik.


terezin, ikinci dünya savaşı döneminde, yahudi toplama kampının bulunduğu, günümüzde çek cumhuriyeti sınırlarında olan bir kent. bu kampı da türkçe broşür ve ingilizce rehber eşliğinde gezme şansımız oldu. bu nedenle çok anlamlıydı.


her ne kadar tam bir "ölüm kampı" olmasa da (gaz odası vs yok, hapishane ve ölüm kampına geçiş statüsünde), koşullar nedeniyle çok fazla kişinin yaşamını kaybettiği ve o korkunç havayı sezebildiğimiz bir yer. 





bu tüyler ürpertici ortamdan sonra dresden'e doğru yola çıktık ve akşam üzeri de, gezdiğimiz en modern, sosyo ekonomik seviyesi en yüksek olan şehre vardık! 


dresden tarihiyle, mimarisiyle çok çok güzel bir şehir! ikinci dünya savaşı döneminde çok fazla tahrip edilmesine karşın, başarıyla restore edilmiş.


Sanırım bende de biraz Alman hayranlığı var:)
şaka bir yana, bu kadar disiplinli, düzenli ve gelişmiş olmaları gerçekten hayranlık uyandırıyor bende. bu nedenle, en çok dresden'de gezmekten keyif aldım.