Pazar, Haziran 24, 2012

son zamanlarda izlediklerim

filmler:

a film with me in it:
dün akşam evde izledim. oldukça komik, beklenmedik ve eğlenceli bir kara komedi.



moonrise kingdom:
http://pinkket.blogspot.com/2012/06/moonrise-kingdom.html yazımı yazdıktan 3-5 gün sonra izledim hemen. ve çok çok sevdim. naif, son derece özenli ama bir o kadar sade.. çocuksu, nostaljik, doğal, gerçek.. çocuk oyuncular çok iyi. hele ki başroldekiler:


özellikle de erkek oyuncu, geleceğin natalie portman'ı bence. hatırlarsanız henüz 12 yaşındayken leon the professional'da nasıl bir performans sergilemişti...
pek sevgili tilda swinton var bir de filmde, ufacık rolü de olsa..

aşk tesadüfleri sever:
filmini izledim bir de ne hikmetse.. vizyona girdiği dönem nasıl bir klişe yumağı olduğunu anlamıştım ve hiç dikkatimi çekmemişti zira.. ön yargımda ne denli haklı olduğumu kanıtladı film bana izleyince.. çok basit, çok özensiz ve yoğun bir duygu sömürüsüne sahip (bunca sevmememe rağmen son sahnede ağladım mesela)..

intouchables:
çok keyifli, biraz hüzünlü, sade ve çok başarılı bir yapım.


oyunlar:

ekmek parası- oyunbaz:
ikinci kat'ta "yalnızlar kulübü" nü izleyip pek bir sevdikten sonra, (http://pinkket.blogspot.com/2012/05/yalnzlar-kulubu-ikinci-kat.htmlorada oynayan bir başka oyuna gitmeye karar verdik.
geçtiğimiz hafta, alman yazar gesine danckwart'ın ekmek parası'nı izledik:
yine modern insan ve sorunlarına odaklanan, 5 farklı birey ve 5 farklı hayat üzerinden akan bir oyun. fakat, bazı şeyler havada kalmış, tam oturmamış gibi geldi bana...

parti- ekip tiyatrosu:
ve bu akşam da mecidiyeköy sahne hal'de cem uslu'nun yazıp yönettiği "parti" oyununu izledik.
temposu çok yüksek, 8 kişilik ve 2,5 saatlik 2 perde bir oyun! çoğu zaman komik, pek çok yerde insana dair tespitleri güçlü, başarılı bir oyun bence. lakin, çok çok uzun be azizim, el insaf!!
zaten, bildiğiniz üzere, "modern" tiaytrolar genelde, basık, havasız ve rahatsız sahnelerde icra ediliyor. çıkışta benim başım ağrıyordu sıcaktan ve oksijensizlikten, "uyarmadı" demeyin;)