Cuma, Kasım 16, 2018

Tayland-Krabi

Ko Lanta I.Gün- 15.11.2018
Seyahate başlarken oldukça plansızdık. Görmek istediğimiz pek çok ülke vardı Güney Asya’da. Yolda  gelişen fikirlerle rota çizmeyi düşündük. 
İzne ayrıldıktan sonra Türkiye’nin doğusu ile gezmeye başlayacağımız ve tren yolu ile Van’dan İran’a geçeceğimiz belliydi. İran’dan sonra Güney Asya’daki en yakın ülke olan Hindistan ile devam etmek makuldü. Hindistan vizeli olduğundan Türkiye’den çıkmadan vize almamız gerekti. Vize başvurularında gidiş dönüş bileti isteniyor. Bu nedenle İran’dan Hindistan’a biletimizi aldık. Ve Hindistan’dan çıkış bileti de gerektiği için en uygun bilet bulabildiğimiz Bangkok uçuşuna bilet almıştık. Kısacası Türkiye’deyken İran➡️Hindistan➡️Tayland sıralaması ve İran ile Hindistan’da kalacağımız gün sayısı belliydi. Tayland’a girişte 30günlük izin verince, burada maksimum 28Kasım’a kadar kalabileceğimiz de belli oldu. İlk 6 gün Bangkok’ta biraz dinlenip biraz geçmiştik. Sonra trenle ChiangMai’ye geldik. Bir hafta sonra, Tayland’da geriye kalan zamanımızı nasıl geçireceğimizi düşünmeye başladık. Orman, doğa, şelaleye bir miktar doyduğumuzdan ve denizi özlediğimizden güneye inmeye karar verdik. Ve dün gece, ChiangMai’deki 10.günümüzde, oradan ayrılıp Bangkok aktarması ile (geceyi havaalanında geçirerek) sabah 2.uçağa binerek Krabi’ye indik. Havaalanından kalkan özel minibüsler ile -arabalı feribot da dahil- 2 saatte KoLanta adasına vardık. Hosteli burada ayarlamıştık.  (genelde bir gün önce Booking/Airbnb den ayarlıyoruz konaklamayı)



Krabi, Phuket’in tam karşısındaki şehir; pek çok ada var civarında. Phuket turistik ve popüler olduğundan bizi pek cezbetmiyor açıkçası. Bugün burada biraz dolaştık ve yüzdük. Yarından itibaren diğer adaları da araştırıp onları da görmek istiyoruz, bakalım.