Cumartesi, Şubat 09, 2013

life of pi- ang lee 2012

istanbul'da hala 5-10 salonda gösterimdeyken, dün akşam, hem de istediğim gibi, 3 boyutlu izleme fırsatı buldum ve gerçek bir sinema keyfi yaşadım! 
film çok etkileyici kesinlikle. oyunculuklar, görsellik ve her şey!
uzun bir film olmasına rağmen ilk yarı bitip de ara verildiğinde şaşırdım, öyle bir kaptırmışım ki.. ilk yarı merak uyandırıcı ve çok güzeldi, ikinci yarı biraz daha görsellikle gitti...
inanç ve umut vurgulanmıştı filmde evet; ama, pek çok yerde yazılıp çizildiği gibi "din/inanç propogandası" falan değildi bence.. (saf bir insan olduğumu düşünmüyorum ama benim hiç aklıma gelmeyen şekilde bazı şeylerin altında art niyet bulunuyor sanki sürekli.. canımı sıkıyor bu durum, karalama gibi geliyor çoğu zaman..) 
ne bileyim, bir film sadece bir filmdir bazen; izler ve keyif alırsın..


filmi evinin salonunda izlercesine arkadaşıyla yorumlar yapa yapa izleyenler vardı yine.. ve bunları anlayamamaya devam eden ben..
haa bir de, marmara forum'da  18:00'dan sonraki seanslarda öğrenci indirimi yokmuş! nasıl saçma bir şey bu? izmir'de kipa'da da cuma cumartesi pazar günleri sinema biletleri daha yüksek fiyatlı olurdu.. tüccar kafasının dibi..

marmara forum sevdiğim nadir alışveriş merkezlerinden yine de... içinde dev d&r var mesela. saatlerce dolaşmak, kitap dünyasında kaybolmak, eline kitaplar alıp oturup incelemek çok keyif veriyor bana..
dün UNO aldım oradan, arkadaşıma hediye. bilen var mı bu oyunu??


dikkatimi çok çeken kahvelerden bir kutu aldım bir de. deneyeniniz var mı?

peki evinde kahve makinesi olan var mı? filtre kahve olayına merak sardım da bu ara. fikirlerinizi merak ediyorum!