Pazartesi, Aralık 03, 2018

Toltek Bilgelik Duası

Toltek Bilgelik Duası

"Evrenin yaraticisi, bana yasam denen armagani verdigin icin tesekkur ediyorum. Gercekten ihtiyacim olan her seyi bana verdigin icin tesekkur ederim. Bu guzel bedeni ve zihni deneyimleme imkani verdigin icin tesekkur ederim. Tum sevginle, saf ve sinirsiz ruhunla, sicak ve parlak isiginla icimde yasadigin icin icin tesekkur ederim. Gittigim her yerde sevgini paylasmak icin, sozlerimi, gozlerimi, yuregimi kullandigin icin tesekkur ederim. Seni oldugum gibi seviyorum cunku ben senin yarattiginim. Kendimi oldugum gibi seviyorum. Yuregimdeki sevgiyi ve huzuru hep korumama yardim et. Bu sevgiyle yeni bir yasam yaratmaya ve hayatimin geri kalan doneminde sevgiyle yasamama yardim et.

Amin. 
Don Miguel Ruiz

2018 Ekim Ayı Kitaplar (1) ve Filmler (2)

Ekim ayı Van’da başladı. 2 Ekim akşamı trenle Tebriz’e geçtik. 2 hafta İran’ı gezip Hindistan’a geçtik ve 2 hafta da orada kalıp Tayland’a geçtik.
Tüm bu yollar sırasında bir kitap okuyabildim. Öyle bir kitap ki, 3-5 kitaba bedel içeriği ile.

Siddhartha
Hermann Hesse’yi lise yıllarımda Narsizz ve Goldmund ile tanımıştım. O yaşlar için belki ağır bir okuma olsa da çok etkilendiğimi hatırlıyorum. O günden bu yana, hep başka kitaplarını da -özellikle de Siddhartha’yı- okumak istedim. Bir türlü zamanı gelmemişti. Derken, çıkacağımız seyahatte rahatlıkla taşıyabilmem için Can Yayınları’nın mini kitaplarından aldı çok yakın arkadaşlarım bana. Biri de Siddhartha’ydı. Doğu Ekspresi’nde başladım, İran’da okuma fırsatım olmadı, Hindistan’da devam ettim ve bitirdim. Bu kitabı okumak için hayatımın en uygun dönemiydi, belli ki bunca yıl zamanını beklemişti.
Muhteşemdi. Dönüp dönüp tekrar tekrar okunası başucu kitaplarından!



Filmler
Şansımı Seveyim
Hiç tarzım olmasa da, İran’da Couchsurfing ile kaldığımız ailenin evinde izledik bir akşam. Ali Kundilli’yi vine döneninden tanıyordum ve komik buluyordum çok küfürlü olsa da. Film de eğlenceliydi, keyifle izledik. Çerezlik filmlerden.

Uncle
Bu filmi Hindistan’da Auroville’de kaldığımız hostelde hep beraber yemek pişirip yediğimiz film akşamında izledik. Guy Ritchie severim. Güzel akan, tempolu bir filmdi. Filmin sonunda İstanbul geçmesi ayrı bir güzellik oldu ;)