Pazartesi, Ekim 29, 2012

cumhuriyetimizin 89. yılı hepimize kutlu olsun!

kim ne derse desin, emsali görülmemiş bir liderdi Mustafa Kemal Atatürk. çok yönlü, çok fazla konuda yetkin bir önderdi..
ben tüm bu yanlarının arasından, siyasi ya da askeri başarılarından çok, hümanist karakterinden etkileniyorum. işte bir örnek:


Nezaket Timsali Bir Hareket
Bir gün, Mustafa Kemal Atatürk Boğaziçi mehtabının tadını çıkarmak üzere bir çay bahçesinde toplanan halkın arasına karışarak bilhassa bazı gençlerle resim ve müzik üzerine sohbet ederken bu esnada bahçenin bir köşesinde eşiyle birlikte ve heyecanla Atatürk’ü izlemekte olan yaşlıca bir adamcağız her nedense elindeki bardağı yere düşürür. Bardağın çıkardığı şangırtı bahçedeki sessizliği adeta sabote etmişçesine bozar ve bahçedekilerin kötü bakışlarına maruz kalır. Bu acı bakışlar arasında adamcağız adeta bir ölüp bir dirilmektedir. Bu fevkalade mahcubiyeti gören Atatürk de bilerek ve kasten elindeki bardağı yere bırakır ve o sessizliği bu kez kendisi bozar.Ve böylece o adamcağızı o kötü halden kurtarır.
            Eli henüz havada duran Ata’nın gülen yüzü ve hoşgörürlük taşıyan gözleri, bahçedekilerin dikkatlerini üzerine çekmiş ve bu bakış sahipleri  bu manalı ve incelik dolu hareketi uzun uzun alkışlayarak çok iyi anladıklarını ifade etmeye çalışmışlardır.