Salı, Kasım 27, 2018

Tayland Günlüğü

23.11.2018
25 günlük #Tayland maceramız bu sabah bitti. 
Tayland’da Bangkok, Chiang Mai, Ko Lanta, PhiPhi ve Phuket’i gezdik. Farklı ülkeler görmek gibiydi, her biri birbirinden oldukça farklı şehirler çünkü. 
#Bangkok, metrosu, trafiği, kalabalığı, avm leri ile tipik bir büyük  şehir. Burası, hayatımızın ilk tapınak ziyaretini gerçekleştirdiğimiz şehir olmasıyla ve can arkadaşlarımızla buluşmamız ile özel bizim için.
#ChiangMai şelale, mağara, orman, doğa yönünden acayip zengin. Burada, hayatımızda ilk defa  motorsikletle uzun yollar yaptık ve fillere bakım vererek bir gün geçirdik.
Gördüğümüz 3 adadan ilki #KoLanta, muhteşem doğası, plajları ve sakinliği ile Tayland’daki favori şehrimiz oldu. Buradaki en güzel anımız, tekne turunda balıklarla yüzmek ve ilk defa bir mağarayı yüzerek geçmek oldu. 
#PhiPhi, turistik, kalabalık ve biraz pahalı. Parti, eğlence sevenlerin adresi daha çok. Küçük bir ada ve etrafı muhteşem turkuaz plajlarla çevrili. Buradaki unutulmaz anımız ise kano ile maymun plajına gitmekti.
#Phuket, çok büyük; ada değil de şehir gibi. Burada bizi en çok etkileyen anlarımız maymun tepesinde gördüğümüz yüzlerce maymun ve Loi Krathong festivaliydi.

Bugün Kuala Lumpur (Malezya) aktarması ile Endonezya’ya geçiyoruz. Yeni güzelliklere hazırız💛

Loi Krathong Festivali

22 Kasım gecesi Loi Krathong festivaliydi. #Hindistan’da festivallere denk gelememiştik, neyse ki burada denk geldik. #Hinduizm, #Budizm ve #Şintoizm etkisiyle #GüneyAsya ve #UzakDoğu kültürlerinde çok fazla mit, gelenek ve festival var. Hepsi de oldukça renkli ve eğlenceli. 
Loi Krathong’da muz ağacı gövdesinden kesilen silindir kesitlere muz ağacı yaprağı sarılarak zemin oluşturuluyor. Bu zemin yaprak ve çiçeklerle süsleniyor. (Plastikten yapayları da var) Krathong dedikleri bu şeyleri suya bırakıyorlar dilek dileyerek. Kendi takvimlerine göre 12.ayın dolunayında kutlanıyor her sene. 
Dün akşam biz de bu ritüellere tanıklık etmek üzere hostelden festival alanına yürüdük. Acayip bir kalabalık akıyordu festival alanına, ailecek motorsikletlere doluşmuş gidiyordu tüm halk. Festival alanında durmaksızın Krathong yapılıyor ve satılıyordu. Ayrıca kocaman bir #nightmarket kurulmuştu, ortada yine bir sahne vardı.
Biz, ritüellerini izlerken, bir aile bize de krathong verdi.
Biz de dileklerimizi dileyip suya bırakarak eşlik ettik bu ritüele💐