Cuma, Kasım 23, 2018

Tayland, PhiPhi Adaları

I.Gün
Bu sabah çok erken saatte düştük yola. Hostelimizin aracı olduğu şirket 7.20’de gelip aldı bizi ve Krabi’den gelirken indiğimiz Lantas limana götürdü. Oradan gemiye bindik ve yaklaşık 1.5 saat süren deniz yolculuğu sonunda PhiPhi adasına ulaştık. (Toplam yol maliyeti kişi başı 300Baht (9USD)). Gemimiz daha adaya yaklaşırken, nasıl muhteşem bir yere vardığımızı anladık! KoLanta da adaydı evet; ama, oldukça büyüktü ve gün içinde adada olduğumuzu hissetmiyorduk, sanki bir sahil kasabasında gibiydik. 
Ama burası, gerçekten denizin ortasında, şehirden çok uzak, küçücük bir yerleşim yeriydi. 🏝Palmiyeler, yemyeşil ağaçlar ve 4 yan turkuaz deniz ile olağanüstü güzellikteydi🌳🌴💦
Gemiden inince, yetkililer adaya giriş için 20baht (0,5USD) ücret alıyor, çevre vergisiymiş. Hükümet ekosistemi koruma konusunda ve turizmin doğayı bozmaması için önlemler alıyormuş. Bu da onlardan biriymiş, adaya gelenler adaya katkıda bulunsun mantığında bir uygulama.
Limandan hostelimize yürüdük. Zaten yürüme ve tekne dışında ulaşım aracı yok adada; marketlere mallar el arabaları ile taşınıyor. 
Hostelimize eşyalarımızı bırakıp 2dk yürüme mesafesindeki plaja attık kendimizi. Saat sabahın 10’uydu ve su muhteşemdi. Çıkınca ağaç gölgelerinde dinlendik. Ve o sıra çok ilginç bir olaya tanık olduk. Aradan hepi topu 2 saat geçmişti, ve, deniz bu süre zarfında öyle çekilmiş, öyle alçalmıştı ki; şaşırıp kaldık. Az önce yüzdüğümüz yer tamamen kum olmuştu ve yengeçler yuvalarından çıkıp orada cirit atmaya başlamıştı 🦀 Gelgit olayını ilk defa böyle bariz görmüş olduk.
Burada deniz alçalınca, diğer plajları keşfedelim diye, Long Beach’e kadar yürüdük, yolda canımızın çektiği yerde yüzdük.
Bunca turiste rağmen, hiç bozulmamış şahane bir doğa ve plajlar var burada. Ve biz ilk görüşte aşık olduk buraya 💙




II.Gün
Bugün adanın koylarından biri olan Maymun Plajı’na gittik. Buraya ulaşım yalnızca deniz yolu ile sağlanabiliyor.
Tam günlük ya da yarım günlük tekne turları  genelde burayı da içeriyor.
(Turlarda #TheBeach filminin çekildiği #mayabeach de var; ama sadece uzaktan bakılabiliyormuş. Çünkü, burası çok meşhur olduğundan turist akını nedeniyle ekolojik sorun olmasın diye hükümet girişi yasaklamış şu an.)
Biz tekne turu yerine #kayak dedikleri #kano lardan kiralayarak ulaşmayı tercih ettik #monkeybeach e. Yarım saate yakın kürek çektikten sonra ulaştığımızda 3.görseldeki gibi sakindi koy. Maymun da yoktu ortada. Sonra insanlar geldikçe ortaya çıktılar 🐵. Muz görüp koştular, kanolardaki kokteyllerin içindeki limonları yediler, çantaların içine bakmak istediler 😄🐒
Oldukça ilginç bir deneyimdi 🙊🙈🙉