Cuma, Kasım 09, 2018

Chiang Mai-Huay Kaew Şelalesi ve Gece Pazarları

Chiang Mai’de üçüncü günümüzde motorsiklet kiraladık. Aslında niyetimiz meşhur #maehongson rotası; ama motorsiklet deneyimimiz Auroville ile sınırlı olduğundan önce bir miktar civarda trafiği, motoru test etmek istedik. Bu niyetle 8-9 km mesafedeki #huaykaew şelalesine doğru yola çıktık. Hostelin bulunduğu bölge şehrin biraz dışındaydı. Huay Kaew’e gitmek için önce şehir merkezinden geçtik ve Chiang Mai’nin aslında büyük, gelişmiş bir şehir olduğunu gözlemledik.
Şelale yolunda #urbanforest arboretum u görünce durduk ve biraz vakit geçirip öyle devam ettik. Biraz sonra yokuş başladı ve sağda şelalenin aktığı dere vardı. Orada durduk; ağaçların, vahşi doğanın içinden yürüyerek şelalenin aktığı noktalardan birine ulaştık. Ağaçlar, kuş sesleri, kelebekler ve su sesi ile muazzam bir yerdi. Burada biraz dinlenip tazelendikten sonra yola devam ettik. İlerleyince şelaleye ulaştık. Girişinde Tayland’ın önemli keşişlerinden Khruba Sri Vichai’nin tapınağı vardı. Biraz yürüyünce muhteşem şelale göründü. Gerçekten çok güzeldi. Buradan en geç 17.00 de ayrılmanız gerekiyor. (Ek Bilgi: Ayrıca parklarda ve ormanlık alanlarda genel olarak sigara ve alkol yasak.) Bu nedenle çok fazla vakit geçiremeden ayrılmak durumunda kaldık. Buradan sonra biraz daha ilerlemek ve devamındaki şelaleri görmek ve Doi Suthep Tapınağı’na ulaşmak mümkün. Biz hem yol yokuşlu ve virajlı olduğundan hem de hava kararmaya başladığından o kısmı yapamadık.


Şelaleden sonra hostele doğru giderken şehir merkezinde bir kapalı pazar yeri gördük, o neymiş keşfedelim dedik. İsmi CMC (The Chiang Mai Complex); içerisinde giyim, kozmetik, bujiteri, elektronik ve elbette yemek standları vardı. Biraz gezdikten sonra Halal Japon yemekleri yapan bir yer bulduk (#sushibento) ve gönül rahatlığıyla lezzetli beef yedik. Sonra yolumuza devam ederken yine bir pazar yeri bulduk. Burada gece pazarları meşhur. Öğleden sonra 4-5’te standlar açılıyor, gece yarısına kadar satış yapıyorlar. Akşam sokaklar geç saate kadar oldukça hareketli bu nedenle. Burada da durduk, ismi #rincomenightbazaar dı. Oldukça ışıklı bir pazardı, çok güzel tekstil ürünleri ve yine yemek standları vardı, ortada da canlı müzik. Bu şehirde bağımlısı oldugumuz waffle’ın incecik hali olan #crepe ten yedik canlı müziği dinleyerek. Sonra hemen yanındaki Maya alışveriş Merkezi’ni gezdik. (Burası şehrin merkezi olduğundan pek çok avm mevcut.) Çok trafik vardı, biraz oyalanmak, yolun açılmasını beklemek istiyorduk çünkü.
Biraz zaman geçirdikten sonra tekrar yola düştük. Oldcity’deki gece pazarına gitmekti planımız. Saat epey ilerlemesine rağmen yol boyunca caddeler son derece hareketliydi. Ploen Ruedee Night Market’e ulaştık ve girişinden itibaren farklı bir havasının olduğunu sezdik. Burada yerel değil batı yemeği ağırlıklı standlar, kokteylleriyle ünlü barlar, dövmeciler, masajcılar, tatlıcılar, mısırcılar, tarot falcıları vb vardı. Çok renkli, çok güzel bir ortamdı. Hemen hemen hiç yerel halktan kişi yoktu, hep batılı turist ya da gezginler vardı. Yine ortada canlı müzik vardı, gruplar değişiyordu ve her biri çok başarılıydı. Orada müzik dinledikten sonra civardaki diğer pasaj (#nightbazaar #kalarenightbazaar) ve standları gezdik. Gece yarısına kadar canlı olan bu sokakları çok sevdik.