Pazartesi, Temmuz 01, 2019

2019 Haziran Ayı Kitaplar (2) ve Filmler (2), 2 de Dizi

İlyada
Haziran ayı mini ama dolu dolu müthiş bir Çanakkale gezimiz ile başladı. Ayrıntılarını seyahat hesabımız @dunyabenimmemleket te paylaştığımız gezimizde okumak için yanıma İlyada'nın çocuklar için olan versiyonunu almıştım. Çanakkale'de okumaya en uygun düşen metinlerden biri olsa gerek:) Hem böylelikle bu ay da bir çocuk kitabı okumuş oldum.
Mitolojik karakterleri ve olayları aklımda tutamamak gibi bir durumum var; daha bir ay geçmesine rağmen şimdi sorsanız kim kimdi karıştırırım mesela:)



Seninle Başlamadı

Bu kitap uzun süre elimde durdu, araya başka kitaplar girdi vs. Sindire sindire okudum ve ay sonunda bitirdim nihayet. Ayrıntılarını mesleki hesabım @iyihissediyorum_psikoloji de hikaye kısmında paylaştığım kitap kalıtsal travmalarla ilgili oldukça ayrıntılı bilgi veriyor.
Bu travmaları nasıl keşfedebileceğimiz ve çözümleyebileceğimiz ile ilgili bize rehberlik ediyor.



Hiç sinemaya gitmedim bu ay. Annem bayram dönüşü bizle geldi ve annem bizdeyken bir klasik olarak her akşam sinema kanallarından film izlendi. İkisinde ben de eşlik ettim anneme.



Biri Click ti. Eğlenceli bir aile filmi, güzel bir fikir. Keyifle izledik biz.



Diğeri Amistad ise dram filmi, içimiz acıyarak izledik. 1997 yapımı ve yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı filmin konusu -ne yazık ki- gerçek bir olaya (1839 yılında siyahi köleleri taşıyan Amistad adlı gemide kölelerin çıkardığı isyan sonrası yaşananlar) dayanıyor.



The Handmaid's Tale

2017'de ilk, geçen yaz ikinci sezonunu izlediğim ve hayatımda en sevdiğim dizi olan Damızlık Kızın Öyküsü'nün üçüncü sezonu gelir gelmez izlemeye başladım ve bu ay boyunca yayınlanan 6 bölümü bitirdim.
Muhafazakarlığın ve dinin devlet işlerine bulaştırılmasının bir topluma zarar verebilecek en büyük şey olduğunu içimizi sızlata sızlata, öfkemizi kabarta kabarta gösteren çok değerli bir yapım...



Chernobyl

Bu diziyi izlemeyen bir ben kalmış gibi hissediyordum resmen. Nihayet izlemeye başladım; ancak ilk bölümünü izledikten sonra devam etme fırsatı bulamadım bir türlü.
Devam edeceğim bakalım.