Cumartesi, Mayıs 21, 2011

kabul ediyorum: sen büyüksün, istanbul!!!

çok yeniyim bu şehirde... üstüne üstlük, izmir'i ne çok özlediğimi de bilenler bilir...

lakin, bir yandan da, buraya günbegün alıştığımı, bağlandığımı fark ediyorum. gezip gördükçe, tanıdıkça neredeyse hayran oluyorum... yeni bir istanbul sakini olarak bana istanbul'u sevdiren mekanları, semtleri paylaşmak istiyorum sizlerle. pekçok "yapılacaklar listesi" var istanbul için. işte bu da benimki:

yeni başlayanlar için istanbul:

@ yeniköy: istanbul'da kendimi en huzurlu hissettiğim yer. sarıyer'de istinye ve tarabya arasındaki sahil semti. kahvaltı, çay ve balık için ideal. emek kahvesi, yeniköy kahvesi ve yeniköy spor kulübü oturulabilecek ideal mekanlardan.

@ kabataş: iskeledeki tahta iskemleli köfte ekmek/ sucuk ekmekçi. ve oradan beşiktaş ve ardından ortaköy'e yürümek. ortaköy'de dev leziz waffle.

@ tarihi yarımada: kapalıçarşıdan sultanahmet'e yürümek, gülhane parkında gezmek, tepede çay/ kahve içmek, oradan sirkeci yönüne yürümek. hala gücünüz varsa, galata köprüsünden yürüyerek istiklal caddesine çıkmak.

@ caferağa medresesi: yine tarihi yarımada'da gülhaneden topkapıya çıkan yokuştan sağa dönünce işte o ara sokakta. eski türk sanatlarının eğitiminin verildiği, çay- kurabiye keyfi yapabileceğiniz sakin huzurlu mekan.

@ jadoré: istiklal'de galatasaray lisesini geçince 2. sağ arada bulunan müthiş çikolata ve şarap evi. fransızca müziklerle, leziz tatlılarla, şık dekorasyonuyla mest olabilirsiniz.

@derebalık: anadolu hisarı'nın ayağında dere kenarında konumlanmış sade balık lokantası. huzur bulmak için ideal, hele bu mevsimde...