Perşembe, Temmuz 12, 2018

2018 Haziran Ayı Kitaplar (2) ve Filmler (1) ve 6 Bölüm de Dizi

Haziran ayı okulların kapanması, dedemin vefatı nedeniyle ani İzmir'e gidişimiz, sonrasında bayram, mesleki çalışmalar dönemini İzmir'de tamamlama, İzmir'de eski dostlarla buluşma, 22 haziranda Foça'da deniz sezonunu açma, oy kullanma için İstanbul'a dönme, seçim, kış boyu görüşülemeyen dostlarla buluşma ve tatil planlama gündemleri ile geçti.
Kitap ve film açısından da zayıf bir ay oldu. Aslında nicelik olarak zayıf belki ama oldukça nitelikli okuma ve izlemelerim oldu diyebilirim.

Freud'a Ne Yaptık Da Çocuklarımız Böyle Oldu
Duyduğumdan bu yana merak ettiğim bir kitaptı. Aralık ayında son kitap alışverişimde almıştım nihayet. (2018 itibariyle kitap almama kararım var, kararıma uyuyorum çok mutluyum:) Sadece yoga eğitmenlik programı için 4 kitap aldım, ama onları edinmem gerekiyordu, keyfi almadım yani:))
9 farklı mesele üzerinden (kardeş kıskançlığı, boşanma, tek ebeveyn, zorbalık vb) günümüz çocuk yetiştirme alışkanlıklarını inceliyor. Oldukça eğlenceli ve akıcı bir anlatımı var.
Çocuk, ergen ve ailelerle çalışan ruh sağlığı uzmanlarına ve ebeveynlere kesinlikle tavsiye edebileceğim, sorgulatan, düşündüren bir kitap.


Hatha Yoga Pradipika
Yoga eğitmenlik eğitimim için okuma listemizdeki olmazsa olmaz 3 kitaptan biriydi (diğerleri, bhagavad gita ve patanjali'nin yoga sutraları). Hatha Yoga konusunda en kadim ve kıymetli metin olan bu eseri çok şey öğrenerek (asanalar, pranayama, musralar, bandhalar vb konularında) ve keyifle okudum. İlgililerine tavsiye olunur.


Gelelim filmlere...

Ahlat Ağacı
Nuri Bilge Ceylan sinemamızın göz bebeği! O film çeker de gitmez miyiz! İlk haftasında koştuk. Yine muhteşem bir seyirdi. Bir defa daha izlemek istiyordum sinemada. Umarım gösterimden kalkmadan fırsatım olur.


The Handmaid's Tale
Geçen ayki yazımda da yazdığım üzere, ilk sezona göre kesinlikle daha zayıf ama yine çok etkileyici, yine çok güzel bir dizi. Distopya ve dram severlere özellikle önerilir.