Cuma, Nisan 12, 2013

külhanbeyi müzikali- bakırköy belediye tiyatroları

ne az oyun izledim bu sene..
pek çok oyun vardı aslında izlemek istediğim, bir türlü fırsat olmadı..
şunun şurasında da 1-2 ay kaldı sezonun kapanmasına..

velhasıl, dün artık bu makus talihi yenelim diyerek çok sevdiğim yunus emre kültür merkezi'ne gittik.
o güzel bahçesinde oturup çay kahve içtik önce, sohbet ettik. renkli, hareketli bir oyun olan "külhanbeyi müzikali"ni izledik üstüne de.


3. sezonunu oynayan oyunu ben oldukça başarılı buldum. kalabalık gürül gürül bir oyun, şarkılar güzel, arkada tül perde arkasında çalan orkestra on numara, oyunculuklar iyi, kostümler özenli... 
(ara dahil) 2,5 saatten fazla sürdü oyun, ona rağmen sıkmadan tempolu bir biçimde aktı. ilk perde biraz daha komik ve eğlenceliyken, ikinci perde de yavaş yavaş olayların arka planları seyirciye verilmeye başlandı, oyun daha gerçekçi bir hal aldı.. bu noktada şunu vurgulamak istiyorum ki, siyasi hicivin dozu çok yerinde; adamın gözüne gözüne sokmuyorlar yani..

"sezon bitmeden izleyin" derim;)

***kapanıştaki şarkıda "mustafa kemal" ismini duymak ayrı mutlu etti beni, izmir'de hissettim bir an kendimi... istanbul'da herhangi bir yerde böyle bir tabloyla karşılaşmayalı ne çok olmuş..
***oyunun çıkışında arkadaşlarınızla sohbet ederken oyuncular yanınıza gelip sohbet ediyorlar ya, bakırköy belediye tiyatroları'nı bu açıdan da çok seviyorum!
***anne-babaların da seveceği cinsten, onları da alıp gidebilirsiniz;)