Çarşamba, Aralık 05, 2018

2018 Kasım Ayı Kitaplar (2) ve Filmler (1)

Kasım ayı Bangkok’ta başladı. Doğumgünüm 24 Kasım’da Phuket’ten Malezya’ya Kuala Lumpur’dan Bali’ye geçtik. Bir günde üç farklı şehir ve ülkede bulunduğum en unutulmaz doğumgünümdü;)
Kasım ayını Bali’de bitirdik.
Bu süreçte 2 kitap okumuş. 1 film izleyebilmişim.

Kör Baykuş
Esasen İran’da başlamıştım ve orada okumak istiyordum. Lakin İran’da çok yoğundu her bir günümüz ve Couchsurfing kullandığımız için kaldığımız evlerde sohbet muhabbet ile geçiyordu uyuyana kadar  akşamlarımız; fırsat olmuyordu okumaya.
Sonra Hindistan’da Siddhartha’yı okumak istediğim için devam etmedim Kör Baykuş’a. Sonra nihayet Tayland’da yeniden elime alabildim. Baştan başladım; çünkü kitap biraz ağır geldi bana. Olay, zaman, karakter örgüsü oldukça farklı işlendiğinden okurken iyi odaklanma gerektiren ve ara vermeye gelmeyen kitaplardan. İncecik bir kitap ama dopdolu. İlginç bir lezzet bıraktı bende, okuyanların yorumlarını merak ediyorum...



Gidenin Ardından
Vamık Volkan, yıllardır yazılarını, röportajlarını, makalelerini dikkatle takip ettiğim bir psikanalist. Kitapları da listemde bir türlü sıra gelmeyenlerden...
Derken, tam da seyahatteyken ve yanıma yeterince kitap alamamışken, e kitabına ulaştım Vamık Volkan’ın. Çölde vaha gibi oldu. Her ne kadar “ille de kağıt-kalem olsun”cu olsam da, oldukça pratik geldi elekronik kitap.
Altını çizemeyince ekran görüntüsü ala ala okudum:) Hatta instagram @iyihissediyorum_psikoloji hesabımda kalıcı hikaye paylaşımı yaptım bu ekran görüntülerinden.
Ben çok şey öğrendim başucu kitabı niteliğindeki bu eserden.
Elimin altında tutup ara ara döneceğim, hem  kendimi hem diğerlerini anlamak için. 
Kayıp yaşamayan var mı ki? Hepimizin kayıpları var, bu kitap hepimiz için.

Özellikle de, insanı, toplumları anlamaya yönelik meslekleri icra eden ve kendini anlamaya merak ve ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum!



Gölgeler ve Suretler
Bu ayın tek filmi, Tayland’da ilk günlerimizde Bangkok’ta tuttuğumuz evde izlediğimiz Gölgeler ve Suretler oldu. Evde televizyon ve internet vardı, telefonu televizyona bağlayıp blu tv açtık. Sadece yerli filmler görünüyordu. Biz de sevdiğimiz bir yönetmen olan Derviş Zaim’in filmini tercih ettik. Sade, sakin ve çok güzeldi film. Kıbrıs hikayesi ve gölge oyunu iç içe; metaforu bol elbette...
Tavsiye olunur efendim.