Salı, Şubat 28, 2012

ezgi ana'nın tarifleri :)

müthiş sağlıklı, doyurucu ve besleyici bir tarif benden size:

bulgurlu ıspanak salatası ve kolay kısır

ıspanaklar güzelce yıkanır, marul gibi doğranır
taze ya da kuru soğan, kırmızı biber, salatalık ve isteğe göre roka, maydanoz gibi yeşillikler küçük küçük doğranıp eklenir
isteğe göre konserve mısır eklenir (ben her şeye eklemeyi tercih ediyorum.)
haşlanmış suda bekleyip suyunu çekmiş ince bulgur eklenir
zeytinyağı, tuz ve bolca nar ekşisi ile lezzete lezzet katılır;)

sonraaa;

diyelim ki, salataya yeterli miktarda bulgur koydunuz ama yine de arttı. demek ki biraz fazla haşlamışsınız.
"ee, kalanı ne edeceğuk?" dediğinizi duyar gibiyim.
merak etmeyin, süper bir fikrim var;)
buzdolabını bir açtınız, o da ne? yarım paket acılı ezme var!
o halde bulgurla acılı ezmeyi karıştırıp, bir de nar ekşisi ve kıyılmış maydanoz ekleyin.
işte size, kolay kısır! hem de çok lezzetli.
hem de atılmaya yüz tutmuş acılı ezmeyi de değerlendirip "ev ekonomisi bilimi"ne uygun davranmış oluyorsunuz;)

afiyet olsun.


8 yorum:

  1. Ispanak salatasini ben de cok severim. Kisin yapmasi bence ideal salatalardan. Tam bir ev ekonomisi konusmasi olacak ama agzi burnu yamulmus marullara su mevsimde dunya kadar para bayilmayi tercih etmiyorum. Ispanak hem lezzetli, hem ekonomik. Ayrica misiri neredeyse her salataya katarim, bazen kasik kasik da yerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Lulu,
      kesinlikle çok lezzetli ve yararlı;)
      mısır konusunda da "bil mukabele" canım, hastasıyım ben de:)

      Sil
  2. içine acı tuz ve nar ekşisini az koyarsam ben bile yiyebilirim:)süpermiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Milena,
      dene bakalım canım sen de;)

      Sil
  3. ezgi, ben de deneyeceğim kolay kısırını, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili zeze,
      kesinlikle öneririm, hele acı ezmedeki çeşniyi seviyorsan;)

      Sil
  4. ne güzel öyle pratik anlattınızki çok beğendim

    YanıtlaSil
  5. sevgili melisa,
    teşekkürler;)
    oldukça pratik zaten. ıspanakları yıkamak hariç! :)

    YanıtlaSil