Cuma, Aralık 28, 2018

Filipinler-El Nido- Tur C

TUR C-İlk Durak- Helicopter Island
Limandan çıktıktan sonra ilk durak, şekliyle helikopteri anımsatan ada oluyor.
Burada küçük bir plaj var. Oradan suya girip deniz gözlükleri ile su altını incelemek çok heyecan verici. Balıklar, resifler, bitkiler ve kayaların rengarenk ve capcanlı görüntüsü müthiş.🐠🐡🐟

TUR C-İkinci Durak-Matinloc Shrine
#HelicopterIsland’dan sonraki durak 
#matinlocshrine dı. Aralarındaki mesafe biraz fazlaydı ve açık denize yaklaşıldığı için çok sarstı; biraz zor bir yoldu.
Matinloc Shrine, çevresinde pek çok minicik kumsalın bulunduğu bir ada. Üzerinde bir kilise var ve adaya adım basınca 100PHP bağış alınıyor burası için. 
Turlar burada uzun kalıyor. Çünkü, kilisenin önünde ahşap masalar var ve turlar öğle yemeklerini bu masalara hazırlıyor. 
Yemek hazırlanırken, tepeye çıkıp muhteşem manzara izlemeye, küçücük plajlarından denize girerek yüzmeye, #kano ile yanaşan satıcıdan #coconut alıp içmeye fırsatımız oldu. 
Yemek hazırlanınca, çeşit ve sunum bakımından çok zengin olduğunu görmek güzel bir sürpriz oldu. Hele yan masada, diğer tur şirketinin masasını görmeliydiniz, meyvelerden kuşlar vs, abartmıştı, baya sanat gibiydi sofraları 😄Yemek, özellikle kömürde ızgara balık, son derece lezzetliydi. Yedikten sonra üçüncü durak için demir alındı. Neyse ki bu sefer oldukça kısaydı rotamız.


TUR C-Üçüncü Durak- Secret Beach
Turun en aksiyonlu noktası burasıydı! Teknelerin durduğu yere yakın bir tepe var ve o tepedeki küçücük bir aralıktan yüzerek geçiliyor. O aradan geçince gizli bir plaja ulaşılıyor.
Aslında çok çok çok güzel bir doğa oluşumu.
Bununla beraber, 10-15 tekne aynı anda yanaştığından içeride 70-80 kişi olunca doğanın güzelliğini neon turuncu can yelekleri gölgeliyor 😄 Yine de müthiş bir deneyimdi. 
Girişteki kayalarda çok dikkatli olunması gerekiyor, geleceklerin bilgisine 😉
TUR C-Dördüncü Durak- Star Beach
Bir sonraki durak yakındaki bir başka adacığın plajı. Bu sefer kuma yanaşmıyor, derinde demir atıyor. Hayatımızda gördüğümüz en güzel mavi tonları burada. 
Bir ay önce #Tayland#KoLanta’da tekne turunda dünyanın en güzel mavilerini gördüğümüzü düşünmüştük. Burası, oradan bile güzel. 
Tam doya doya yüzmelik, sakin, sessiz, derin bir koy. Gözlükle yüzünce pek çok değişik balık görmek mümkün burada da. Hatta #starfish görenler oldu.
Burada yarım saat doya doya yüzdükten sonra, tekneye geri bindik. Rotada son bir durak kalmıştı.
TUR C-Beşinci Durak- Hidden Beach
Son durak kayaların, tepelerin ardında kalan saklı plajdı.
Teknenin yanaştığı yerden kayalardan yürüyerek tepenin ardındaki plaja ulaşılıyor. Orada da renkli balıklarla yüzme şansımız oldu. Çok çok güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder